Thursday, May 28, 2009

:: HeP! BiRtHdAy Em!ErDaYu ::

hehheh...sebenarnya nak tebus mistake ni....sebab lambat wish kat dak tembam tu.....SORRY..............
well....hepi besday for my sahabat yang kini berada nun jauh di kuala kangsar disamping suami tercinta...( faizal tu baik budaknye...hehe)...da tua da you ni...
nak citer skit la sal dak ni..skit je la..klu nak citer byk2 xtdo la ku mlm ni..heheh..
citer sal pandangan sya sejak kwn ngan dak ni...
hmmm...kami kenal se blaja kt poli dulu PSAS....kami lain kelas,lain bilik,lain rumah,jabatn je yg sama...heheheh....
mse mula2 dulu lgsg x kenal dak sumbung ni....nta la...mayb xpnh sembg kot...
mula rapat mse sem 6 kowt...xingt la rse2 sem 6...ehheheh...sbb slalu lepak umah dia..slalu g cc same2...lepak2 tgk hindustan ke, citer korea ker...hehehehe....
sejak tu kami da jd geng smpi skrg....hmm she very understanding me as a fren....byk bercerita...ckp jer keje...heheh...simple.....suka memasak rsenyer....klu berkemas kemain laju, kejap je da siap...kuat majuk...very sensitip...hmmm...nak lebih tau tnya la husband dia ke...family dia ke....xpun tanya dia sendiri hehhehehe....
yang penting dia slalu ada time aku susah...even mse aku kursus pun dia leh tolong bg idea...mmg dia la rescue ranjer aku time tu....tengkiu ea...
wlaupun time tu sbnrnyer beday dia...aku leh x wish...tnya sal projek aku plak...hmmm....rse cam xbaek sgt aku ni....tp aku tau dia x kesah...kn..kn..kn..?? heheh....
hmmm da la...rse cam byk plak citer sal dak ni....ape2 pun tengkiu for being such a good fren to me....terimakasih...




:: PuLaNg SudAh ::

ehheeh....selesai sudah kursus ku di INTAN....well, slama 4 hr ni byk gak la ilmu yg aku dpt....tp bak kata Pn yang mengajar aku tu...uat mse skrg ni IMATEC hanya uat kursus yang basic jer...lum smpi advance2 lg....pastu kursus2 berasaskn multimedia ni hanya akan dibuat 1thun 1kali....mungkin klu byk p'mintaan INTAN aku cuba anjurkan yang advance plak...heheheh best nyer...klu blajar kat luar mahal sgt...hmm beratus2....

byk rsa nya bende yang nak di story kan....n nak tunjukkn....tp mgkn bkn mlm ni...nnt la cuti2 nnt aku uploadkn hasil2 kerja aku dan teman2 masa kursus ari tu....

k....chow

Monday, May 25, 2009

:: LuCkY ::




Do you hear me?
i'm talking to you
Across the water
Across the deep blue ocean
Under the open sky
Oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard
I'm Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you,
I promise you I will
I'm Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
And so I'm sailing
through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes
through the trees
Move so pretty, you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now
I'm Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday





:: KiSaH SeMalAm ::




hehehe...awalnyer la aku dtg klas arini...tu pun sbb d org kejut..hehehe <== tengkiu CIK ...

hari ni pagi2 lagi da ujan...sib baek la kt INTAN ni tangga pun d atap....hmmm....smlm aku blk kul 2.30pg...gler ah..sib baek parkguard tu kasi masuk, tidak menapak la aku dr bwh nek ke hostel...mau pengsan 3 kali bru smpi agaknyer....hihii...


smlm aku kuar g lalala ngan teman2 lame....yan,raja n khai yg da putih tu..heheheheh...deme amik aku pun da kul 9.30mlm....pastu g amik raja kat puchong nun....sib baek kat puchong tu d tmpt men boling...mmg tu matlamt sbnrpun hehe..so kami pun men la boling kt IOI mall.....w'laupun jam da kul 11mlm hhehe...mmg nekad dak yan tu....men smpi 3 game lak tu...gler...well,skor plg tinggi aku tuk 1 game 145 jtuhn pin...hehehe...tu pun tuk game last....pas da lenguh2 tangan raja ajak g pekene char kuey tiaw....fuh, mmg best r..nak kne cr la tmpt tu blk.....


oleh sbb da lmbt masuk aku kne r nipu skit kt park guard tu...skit jer.....aku ckp g tgk mkck skit,pastu sesat tu yg smpi lmbt...ekekke...yan la ni ngajor aku...park guard tu pun cm blur2 jer...tu yg dia kasi aku msuk tu......


syukur.....tdak aku nak tdo mne mlm tu....sok nyer d klas lak tu...sib baek kul 9pg mule...hehehheh


k la... klas da nak start...nak amik ilmu byk2 lg ari ni...daaaa



:: first day @ intan ::

Menakutkan.......hehehhehe...

aku kne duk sensorg mmg la takut.....hmm....


ari ni blaja basic photoshop...kbyakkanya aku da tau, tp xpe blajo jer lg.....ilmu bkn senang nak dpt....

hari ni just pengenalan kepada adobe photoshop CS3.....slalu aku gne CS jer.....function nyer lebih kurang sama jer.....cuma CS3 ni lbh mudah dlm penggunaan bar2 nyer, cth toolbar ker, menu bar ker...lebih tersusun..



nak citer pun cam basic sgt...untuk pelajaran esok nnt aku story.....k la nak kuar...hehehehe




Saturday, May 23, 2009

~kursus~

hmmm...mggu ni 4hari saya xder...hehehe berkursus.....

t da blik kursus sayer story2 ea ape yg terjdi...hehehe

*knapa manusia klu berbaik dgn kiter mst ada something yg dia nak....lg1 klu nak kiter tlong kemain lg...tp klu kiter mntk tlg ssh nak uat....hmm x balance lgsg.....

k la.... next time story sal kursus plak....chow


Monday, May 18, 2009

~lagi..lagi...dan lagi...~

hmmm.......x sudah2 aku dgr citer sana sini....x habis2...biler diorg nak berhenti bercerita ni? sampai biler? hmmm....xphm la.....ape yg diorg xpuas hati sgt ni....klu btul xpuas hati jumpa face to face la....citer blakang2 uat per?....ishhh...xfaham sungguh la....

semoga ALLAH membukakan hati mereka, supaya mereka kenal siapa kaca dan siapa permata....

semoga ALLAH menunjukkan kebenaran ke[ada mereka...amin...

Friday, May 15, 2009

~semangat PDTAG~

salam perpaduan....wah....heehehhe
hmm...firstly nak ucap tahniah kat pasukan bola jaring PDTAG sbb berjaya membuktikan kemampuan anda smua....tahniah pengurus....tahniah penasihat....tahniah player.....al-mklum ler kbykknya masih amatur lg...termasuk la aku ni...hehheh...tangan bangku...ekekekke.... kwn2 kn sayer da ckp sayer YAKIN dgn anda semua....heheheh....nnt sayer blanjer choki2 ea....ehehee...
Smlm telah berlangsungnya perlawanan persahabatan di antara Pejabat Daerah dan Tanah Alor Gajah dan Pejabat Daerah dan Tanah Port Dickson sempena lawatan mereka ke PDTAG.....
** tengkiu ea org PD sudi dtg ke Alor Gajah ni....hehehe...klu d bajet lbh kami akn ke sana pula ea...hehe..
d 3 game yg berlgsung...badminton,bola tampar(lelaki) dan Bola Jaring.....
well...aku plg xcited bola jrg la wei....mgkn kerana saling memberikan keyakinan , team ni dpt survive.... w'laupun byk suara2 sumbg yg xyakin ngan team ni tp da terbukti mereka silap beb...ehheheh....
ni aku nak share gmbr2 yg sempat dirakamkan....
sebelum perlawanan....baris dulu...salam2....

da start game....cayalah..terutamanya yg GA tu...hehehe

da habis da....salam2 persahabatan...kalah menang adat pertandingan....



PDTAG VS PDTPD


Bola tampar lelaki pun menang jugak...ehehhee tahniah la.....



Tuesday, May 12, 2009

~no one~

hmmm....hari ni xder ape yg menarik pun..byk keje....biler la nak habis smua keje ni...mmg xkan habis pun....sabau je la....

mmg blog ni tmpt aku bebel2 la...ingt nak uat blog cam member aku...blog yang berilmu.....tp aku cm lagi suka luahkan kat blog...sbb skrg ni xder sape2 yg aku leh story bende yg aku bengang ke,suke ke, ape2 ker....sbb mmg xder sape2 skrg ni....

tp skrg adk brdk aku da duk ngan aku...kira ok la tu....
terasa macam nak merantau plak...mcm time2 blaja dulu...setiap masa dipenuhi dgn xtvt...xder la mcm skrg...keje..tido...keje...tido.... kdg2 aku terpikir aper yg berlaku dlm hidup aku sbnrnyer ni....keje..keje...keje...keje...pening....nak g bercuti duit xder...terasa byknyer la beban atas bahu ni...berat sgt2...

aku perlukan solution skrg...nak kuar dari belenggu diri aku yg ntah ape2 ni.... skrg ni aku mudah sakit hati...xtau la nape...sikit2 nak baran... ape sbnrnya yg berlaku aku pun xsure....mcm2 dalam kepala otak ni...nak buang r smua nyer..
ckp mcm x bersyukur plak aku ni....aku bersyukur ngan hidup aku skrg ni....syukur sgt2...tp mcm mner aku nak buang perasaan negatif yg ader dlm diri aku ni.... nak buang jauh2...mgkn kerana org sekeliling.... nak buat hal sendiri,tp nnt org ckp x bercampur plak...biler da bcmpur ader plak yg xkene.... hati smua org aku nak jage, sape nak jage hati aku? serbaslh.... better aku jage la hati aku sendiri... aku perlukan kwn2 yang boleh relesekan tension aku ni.... aku nak daftar jpa3 la..hehhehe atlest de gak income msuk...hehheh....eeeiii ai...ntah la...aku pun xtau la ape sbnrnye dri aku ni nak...semua serba xkene la.....benci tul....






Monday, May 11, 2009

~ape nak buat~

hmm....aku ni mudah dipengaruhi ke??? persoalan yg aku sendiri xde jwpanyer....sini ckp mcm ni...sna ckp mcm tu....ader yg MCM betul, bkn aper cara percakapan mereka tu membuatkan aku berpikir dan ingat balik bende2 yang aku tak sedar....tp.....sbnrnya bagi aku xde mender pun....bese la tu...aku yg alami aku tau la...so ape yang nak kecoh sgt...manusia, klu xder hasad dengki x sah...ape yang best sgt dengki2 kat orang lain ni? dapat aper? dpt dosa ader la....hmmm xphm la...
APA NAK BUAT? hanya blh berdoa mereka2 ni xdpt untuk mempengaruhi aku, berdoa ALLAH kuatkan kepercayaan aku terhadap org yang boleh dipercayai.....kadang2 mereka2 yg dengki2 ni akan cuba sedaya upaya untuk menjatuhkan orang mereka dengkikan....semoga Tuhan menyekat segala projek kotor yang mereka rancangkan....hancurkan niat jahat mereka itu...

kdg2 ader mase2 aku dipengaruhi juga, bila ape yang diperkatakan macam betul...tp....bila dipikirkan semula....ape la diorg ni, seolah2 nak api2 kan aku dengan org yang aku percaya...ape ni?? diorg xder keje lain ker?.....

last decision aku.....lantak deme la nak uat aper pun....kawan tetap kwn beb tp yg x elok tu aku xikot la... aku geng jer ngan smua org...kwn silih berganti...xkan selamanya kwn akan sentiasa dgn kiter...1 hr nnt akan pergi jugak...masa tu kiter akan berkwn dgn org lain pulak kan....so uat la mcm bese jer.....

aku membebel2 mcm ni sbb da pening ngan ckp2 org ni...knapa mst ckp kat aku????
hmmmm.....ader sorg kwn penah ckp...dari tingkah laku seseorg tu kiter blh tau org tu ikhlas ke x b'kwn dgn kiter...so bijak la menilai dengan sape anda b'kwn k..




"dr page pencari harta qarun"

hhehehe...amik award dari my very2 best fren.....hmmm..mmg xder sape yg lebih paham aku selain dari dia...hehehehe

hmmm biler la nak dapat kabar gumbira ni? heheh jgn lupe bg tau aku ea..aku nak jd top 10 pun xper la yg dpt tau dulu ehhehehe...

muge kwn ku ni dpt smua kebahagiaan yang diimpikan....amin..

"bile nak jumpe ni? jom la g lalalalala.....heheh





"bila nak kawen" hahahaha

Nasib Orang Bujang Seperti Saya
Bila nak kawin
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan

Bila nak kawin
Keluarga pun dah mula risau
Si teruna, emak bimbang jadi bujang terlajak
Si dara, ayah takut bergelar andalusia

Bila nak kawin
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum ada
Kata mereka, kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba (he..he..ni cadangan pelik kawan saya)

Bila nak kawin Aduuuhh...
aku disoal lagi
Kawin Nak kawin dengan sapa?
Calon pun takde.
Hah!!! Awak tu memilih sangat agaknya
Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata (aku ambil tunang @ suami kau, baru padan muka)

Bila nak kawin
Akan ku kawin jam-jam ni juga ( haa... haa... haa)
Andai memilih suami semudah bershopping di pasar malam
Atau semudah membeli VCD cetak rompak
Atau sesenang memakan twisties..(yummyyyy y)

Bila nak kawin Aaahhh... .
sungguh aku bosan
Banyak yang lain boleh jadi persoalan
Kenapa asyik itu yang dihadapkan
Apa kita nak heran
Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.

Bila nak kawin
Pada yang masih bujang
Biarkanlah mereka terus bertanya
Usah ditunggu letih mulut mereka (Takkan letihnya sampai bebila..)
Kalau ada jodoh, Insya-Allah takkan ke mana.

Bila nak kawin
Pada yang asyik menanya
Usah dirisaukan jodoh orang
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
Lain orang lain rezekinya
Syukurlah dengan apa yang kita ada.

diambil dari home page opismate sayer...cik sam!!!
xtau la dia amik dari maner atau nukilan dia sendiri...xsempat nak bertanya....heheheh lg 1 lum lagi mintak izin dari dia...ehehhee...t la sok mintak izin heheheh.....

Sunday, May 10, 2009

~SeLaMat HaR! IBU~

hmmm.....salam..

lame betul la x nulih kat blog ni......smpai da kene sound byk kali da ngan member aku yg sorng tu....hehehe....xtau la...kdg2 byk keje...kdg2 xde mood nak nulih...kdg2 xtau ape nak nulih...hmm byk btul penyebabnye...heheeh

merujuk pada tajuk di atas...heheh... aku nak wish hepi mothers day tuk smua ibu2 yang ader diatas muka bumi ini....jasa2 anda smua mmg tidak ternilai...smoga ALLAH sahaja yang membalas jasa2 kalian......

for anak2 yang still ada mak ayah....remember friends, jasa2 diorg...xkesah la deme tu cmne ghupenye mlyn kome...tp mereka still your parents...ingat!! mak ayah dulu baru pakwe@makwe korg...kdg2 mmg kiter ckp yang kiter dahulukan family dr pakwe@makwe, tp...... kita xsedar yg kita sbnrnya x buat seperti aper yg kita perkatakan.... byk conth yg aku da jmpa sbnrnyer... lain la klu deme da jd suami@isteri kiter...tu blh la di consider lg....ni bru pakwe@makwe beb.... t klu korg nak kawen korg cr mak ayah jugak kn....so korg nyer family la yang akan tlong korng smpi korg mati...seumur hidup tau...even bile korg da d family sndri nnt..... dr kome lhr smpi la kome mati nnt..... deme la yg sentiasa ada biler kta memerlukan deme...

mgkn sape2 yg terasa akan cakap 'ko xder pakwe lg...boleh la ko ckp camtu'..... well... mmg aku xder pakwe lg dan aku xtau mcm mner kisah nyer biler aku da d pakwe nnt...tp, klu ditakdirkan 1hr nnt aku ni ader pakwe...aku akan cube buat seperti ape yg aku ckp ni...insyaallah......doa2 kan la ea.... bkn ape kwn2...hargai selagi masih ada...

hmm...mgkn aku pun ader 'ckp x serupa bikin' tp...atleast kta ader beringat pasal bende yg slalu kita anggap kta da buat yg betul.... kdg2 mak ayah kta xkan ckp yang mereka kecil hati ngan kita...kita yang kne alert sndri...fahami parents anda k.....