~~~

~~~

Ahmad Uzair

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, December 29, 2008

~JaM YG mEnJADi RebUtaN SanG MaJnuN~

hmmm...adakah ini sebuah jam yang menarik??? ok la...not bad....
tp di sebabkan jam ini lah ramai yg berebut....
sbnrnye jam ni dpt free sbb bli toner hp....bendenye ader skit jer dlm 5 buah....
so aku bg la kat kwn2...ghupe2 nyer rmai lg yg berminat..hmmm sayer minta maap la kat abg2 yg xdpt tu...lenkali dpt adiah lg sayer shuffle kasi kat org len lak k.....fair n square...arkarkark
aku pun xdpt taw...beralah kasi kat abg2 aku tu....hehehehhe

Friday, December 26, 2008

~Cj7 dari Ger!K~

hhehhehe comey x?....tengkiu ej...aku memain jer ckp nak curi...hehhe...t aku nak kumpul gak la....susun ataih monitor tu smpai ujung....wah mst smua org nak curi aku nyer plak...arkarkark



aku buh atas monitor kat meja pejabat aku....so ari2 waktu berkerja mst nmpk.....semangat la skit...ehhehehehe...well time kasih byk2 la kwn ku ej....sweeeett...

~BaCk 2 ThE sChoOL~

salam.....cuti sekolah da nak hampir berakhir, so anak buah aku si abby tu pun nak da nak mula sekolah...tahun depan tahun 2 la dier...hmmm da besar da..heheh....
sebagai seorg makcik yg perihatin ( wah..hhhehe) aku pun merajinkan diri pegi shopping skit2 tuk dak abby tu...ni nak share skit antara yg dibeli oleh aku...huhuhu...


hmm...ni la dia antara brg2 nyer...aku blikan alat2 tulis jer n beg....yg lain2 tu bior ayah dier la uruskan heheheheh...




haaa....ni la beg nyer...lawo x? dier yg pilih...nak kaler purple, konon comey la tu...ekekkeke
well kaler purple kan kaler rezeki so aku ikot kan ajer la pilihan dak abby tu....
beg tu beroda..bak kater maknyer dier ni suker heret beg so blikan la yg beroda...klu dier seret pun xla koyak....genius x? hahahha semuapun leh pikir cmtu...hehehe

ni la dak abby yg tomot tu.....sbnrnyer dier paw gak aku nak mainan yg dier ngah tiup tu...tp papa nyer x kasi t bising...hahahahahha so kecewa la dak abby tu...hehhehe
hmm...atleast ader gak aktiviti aku time tu...dr duk umah jer membohsan kan diri hehhe...
byk gak la aku hbs hari tu....da ujung2 bln t mkn ikan masin je la aku..hehhehe...tp xpe la...bkn slalu...ikan masin pun sedap wat....bak kater cik wahida goreng ngan cili kering n bawang.....sedap glerrrr katenyer..heheheh
well...hope dak abby tu da msuk tahun 2 makin rjn la blajo....amin...




Saturday, December 20, 2008

~SaMbal UdanG dari CheRas~




hehehehehe.........ni la hasil masakan cik wahida yg sedap yg membuatkan saya tambah berkali2 hahahhahahah....

~Gerak@n BaNjIr~

salam......hmm nak citer skit ni sal pengalaman aku ditugaskan di bilik gerakan banjir....
duty aku kne ari khamis dr kul 4ptg smpi kul 12mlm...partner aku sape lg klu bukan cik wahida yg comey tu(jage ati hehehhe)...

pintu masuk bilik gerakan.....sbnarnyer ni bilik meeting....


kedudukan laptop, printer,mesin fax dan telefon yang disetup oleh aku sendiri hahahaha...


cik wahida yg ngah kusyuk menyemak buku laporan banjir......ke blakon jer??? hehhehe

selain laporan bertulis kami pun kene key in laporan lam laptop n print tuk buh lam file....

Antara kerja2 yg kami kne wat semasa duty bilik gerakan banjir ni:

1. setiap 2 jam kne kol IPD Alor Gajah n Tempat Pam Durian Tunggal tuk dapatkan paras air sungai terkini.
2. recordkan dalam buku n pc untuk laporan
3. sekiranya ada banjir, kne kol IPD n tanya tempat pemindahan mangsa banjir n dapatkan detail jumlah mangsa banjir
4. recordkan dalam pc n buku....

Oleh kerana 8 jam kami lam bilik tu....Makanan diwajibkan ada HEHEHE...
antaranya......

biskut yang sedap ni....di sponsor oleh kak noriz...tengkiu kak....

dan juga bekalan yang di bawa dari rumah hasil masakan cik wahida kiter yg serba boleh tu....hmmm mmg dasat..dlm mase yg singkat dier leh msk byk jenis lauk...ayam+sayur+daging+ulam.....fuh kenyang aku malam tu....so klu berat badan aku naik bukan salah aku la ea...ehhehehehe

Wednesday, December 17, 2008

~SeLamaT PenGantiN B@ru~


huhu....minggu lepas aku g kenduri bestprenku EJ di Gerik.....jauh sungguh perjalananku...hhehehe...
11hb seawal pukul 5.30pagi aku da bertolak dari melaka n sampai dalam kul 2ptg....
kat cni aku nak share gmbr2 sekitar majlis berlangsung....




aku ngan pengantin sebelum pegi ke surau base camp untuk majlis akad nikah
lebih kurang pukul 10pg kawan aku ni dah sah jadi isteri En Mohd Faizal bin Abd Rahman....



kamar pengatin......ni baru pas nikah trus bergambo ataih katil....lawo x katilnyer...aku la yg jahit tepi2 tu hehehhehehe.......

dah nak tengah hari de sesi akikah lembu yang di sponsor......



malamnyer pulak di adakan majlis khatam Al Quran adik pengantin dan sepupunyer....dan Marhaban






sementara nak tunggu pengatin lelaki kami posing2 dulu.....tema ijau+oren......sweeett combination.....


gambar pelamin xder la...gmbr pengantin lelakinyer pun xder....hehhehe
kne nunggu la deme kasi kat aku...

tuk member yg plg memahami aku ni....SELAMAT PENGANTIN BARU.....
moga bahagia hingga ke akhir hayat.....jadi la isteri yang baek..














Sunday, November 23, 2008

-hilang dalam simpanan-

siapa tau sijil2 aku semua katmane???
al kisahnyer.....
sijil2 aku ilang...huhu...
aku baru sedor folder sijil2 aku ilang sehari sblum aku g interbiew....bayangkan la mcm mane aku rse....sebenarnyer aku pun x ingat aku letak katmana...last aku ingat aku bawak turun folder tu dari tingkat atas ke tingkat bawah (umah sewa alor gajah)....tapi aku dah cari 1 umah n siap member aku tolong cari pun xde gak...
detik2 pencarian........19 november 2008(aku cuti)
10pg - bangun tido

11pg - g opis kne panggil bagi dokumen(lam pendrive) kat kak murni(akak kt opis aku)

12tgh - balik kg(lubok china)..cari kat kg kot aku d tertinggal kat sana...tp xder gak

12.35tgh - blik opis(nak amik pendrive blk)

1ptg - smpai opis tp kak murni plak xder....kol2 xdpt...aduh...

3ptg - kak murni kol bgtau pendrive katne n mntk tlg wat keje skit...

5ptg - hbs uat smua keje

5.45ptg - balik sbn dlm keadaan yang baru lps ujan n kat ngah2 highway ujan lebat gler...tp
aku redah jer sbb lam otak aku just pikior folder sijil aku yg ntah kat maner ntah.....

6.45ptg - smpai sbn dgn keadaan yg sgt kuyup...huhu.....

7ptg - mula operasi mencari.....hbs 1 bilik aku tu aku selongkar......

7.30ptg - aku kol akak aku tanya kot dier penah nmpk.....dier soh aku cr lam bilik tu sbb dia
cam penah nmpk....

7.35ptg - aku selongkar lg bilik tu tuk kali ke 2 n msj waaahida(dak umah sewa) tanya kot dier
penah nmpak kat umah sewa.....dier ckp penah tgk dulu tp dh lme dah....

8mlm - aku kol akak aku lg....dier soh aku cari lg kot2 terlepas pndg

8.05mlm -aku mencari lagi dlm bilik aku tuk kali ke tiga....kali ni aku cari satu rumah termasuk
kat dapur skali.....hasil nyer still menghampakan....

8.45mlm - aku nekad blk alor gajh tuk cari lagi kat umah sewa......dengan keadaan yg ujan lebat
n jalan yang gelap gler...aku berdegil tuk trus kan perjalanan, xnak berhenti sbb
time tu mmg dlm kepala aku sik pikir folder tu jer....dr sbn smpi la alor gajah....smpai
aku nak terlanggar lori dari belakang...time tu gelap gler..aku just nampak ujan yg
disuluh dgn lampu moto aku....rase mcm aku dlm keadaan ditanam paras leher
didalam peti sejuk dgn suhu yg sgt rendah n hanya ader satu lampu suluh dlm bilik
mmg seram gler......

9.45mlm - smpai alor gajah n singgah beli burger....lapar gler

10mlm - smpai umah n truskan pencariaan di rumah sewa.........smpai aku dh xtau n cari kat
maner n kepala aku blur trus....

10.45mlm - aku truskan pencarian kali ni kat opis plak...sib baik aku smpai jer opis parkguard yg jage mlm tu br jer nak kuar g minum....tidak mst aku xdpt masuk....

11mlm - masih mencari di opis......bilik server + bilik bos aku + bilik aku + tempat abg ghppar
still.........HAMPA.......

maner la aku letak ni..........

11.05mlm - aku kol ayah aku soh cari lg kat kg kot2 ader......stillll x dijumpai...

11.45mlm - aku balik umah n trus terdampar atas katil....xtau aku nak gambarkan cmne aku

rase time tu.......esok da nak g interbiew...aku rase cam aku dah sia2kan peluang
yang ader....hampanyer......

12.30mlm - aku tid0 dlm keadaan sedey..........

hmmm....mmg aku ni seorg yg cuai...betul? bende yg betul2 pntg dlm hidup aku blh hilang dalam simpanan....smpai skrg aku still xjumpa lg folder aku tu....al kisahnya keesokan pagi aku pergi juga interview tu tanpa sebarang sijil2 n dokumen2 penting(original)...just bawak yg photostat jer....sib baek dulu2 aku wat salinan lebey....

nape aku x preapare lbh awal??? nnt aku cerita lg ea
t aku citer time interbiew plak ea......

Salam Muhibbah....wah....

Salam......
salam perkenalan tuk smua blogger2.....
hmm..ni dh 2 kali aku wat blog...yg satu tu just 2 kali jer aku update hehe....bkn aku xnak uat blog ni tp mase x m'izinkan sgt...tp d'sbbkan kwn2 semua b'blog dgn rancaknyer aku pun x kan tgk ajer...hehhehe...nak gak join....
well...aku akn cube upadate slalu blog ni....semua nyer tuk b'kongsi pengalaman dan pengetahuan.....
k....seee ya