Sunday, January 25, 2009

~Edit Tuk En AziZi~

hmm...smlm kan tetibe aku dpt mms dr no yg x dikenali....ghupe2 nyer en azizi yg anto gambr2 baby dier yg comey tu...siap antor gmbr 1 family...hehehehhe
aku ingat dier da lupe sal aku soh bg gmbr tu....hmmm very the kuat memory abg tengkujuh ni....heheh....well ni la yg sempat aku edit....tp cam crowded kan.....sila2 la komen....leh sayer edit balik...


Nur Aimi Syifa' Binti Mohd Azizi

~SMTPD~

Sekolah Menengah Teknik Port Dickson......so many memories.....
tempat belajar berdikari, erti persahabatan, belajar jadi jahat pun ader hehehe....


Geng2 Dorm MAJU...akulah PKD kome yg comey...hehhehe


Kelas 5 Elektrik (EK)

Best Friend at Technic n sampai skrg...Umi Atiyah binti Mohd Rafe

kat cni gak la aku belajar lagu ni....tuk semua member2 TiPD....Gud Luck dimana juga berada


Malam siang berlalu
Gerhana kesayuan
Tiada berkesudahan

Detik masa berlalu
Tiada berhenti
Oh syahdunya

Sejenak ku terkenang
Hakikat perjuangan
Penuh onak dan cabaran

Bersama teman - teman
Harungi kehidupan
Oh indahnya o ooo

Berat rasanya
Didalam jiwa
Untuk melangkah
meninggalkan semua

Kasih dan cinta
Yang terbina
Diakan selamanya
O ooo

Slamat berjuang sahabatku
Semoga Allah berkatimu
Kenangan indah bersamamu
Takkan kubiar ia berlalu
Berjuanglah hingga ke akhirnya
Dan ingatlah semua ikrar kita

Hati ini sayu mengenangkan
Sengsara di dalam perjuangan
Jiwa ku merana dan meronta mengharapkan
Kedamaian dan jua ketenangan wo uwo

Tetapi kuakur pada hakikat
Suka dan duka dalam perjuangan
Perlu ketabahan dan kekuatan
Keteguhan hati berlandaskan iman

Slamat berjuang sahabatku
Semoga Alloh berkatimu
Kenangan indah bersamamu
Takkan kubiar dia berlalu
Berjuanglah hingga ke akhirnya
Dan ingatlah semua ikrar kita


~My EverythiNg~

hmmm...aku xpenah story sal family aku kan...well, ni la family kecil aku....Tgk gambr je la ea...xyah la story pjg2 heheheh.....



~My Family~

Duanam bin Hj Md Isa
Hjh Aishah binti Othman
Muhammad Fuad bin Duanam
Muhammad Fazlizal bin Duanam
Noor Faiza binti Duanam
Noor Fazlina binti Duanam
Muhammad Firdaus bin Duanam



Saturday, January 24, 2009

~ Pusat Jalur Lebar Komuniti ~

hmm.....ola smua.....
well, mggu lps oleh krana bos aku cuti aku la yg mengikuti lawatan ke kawasan telecentre seluruh daerah Alor Gajah....2 Hari lawatan bersama Pegawai SKMM, Upen dan Telekom serta Penghulu Kawasan...meh aku explain skit sal Projek ni k....
  • Dikenali sebagai Pusat Jalur Lebar Komuniti merupakan salah satu projek kerajaan yang dilaksanakan dibawah Program Pemberian Perkhidmatan Sejagat.
  • Merupakan Usahasama Suruhanjaya Multimedia dan Komunikasi (SKMM) , Telekom Malaysia (TM), Msd Digital Itelligence (MSD) dan Kerajaan Negeri (UPEN dan Pejabat Daerah)
  • Projek ini memberi Fokus kepada penyediaan perkhidmatan ICT di kawasan luar bandar
Perkhidmatan yang ditawarkan
  • Internet
  • Binding
  • Liminating
  • Faks
  • Scan
  • Printing
  • Fotostat
  • Kelas komputer
Setiap Kawasan disediakan Paling kurang 15 buah komputer dan paling banyak 20 buah komputer, disetiap lokasi juga disediakan bilik latihan yang lengkap berinternet, LCD projector dan screen putih....Di setiap lokasi juga di uruskan oleh Pengurus dan Penolong Pengurus yang dilantik oleh SKMM dan Telekom. Pengurus juga di beri sebuah Laptop untuk kegunaan semasa mengajar...Untuk Negeri melaka, Projek ini didahului oleh Daerah Alor Gajah, so dengan secara tidak langsung aku pun terlibat.....Pejabat daerah sebagai pemantau sekiranya berlaku masalah...aku share la gambr2 mase lawatan....












Balai Raya Kg Sg Tuang & Balai Raya Kg Pulau Semut


Balai Raya Taboh Naning













Balai Raya Kg Melaka Pindah & Balai Raya Tg Balai Melekek

Balai Raya Kg Machap Air pasir













Balai Raya Kg Pegoh & Balai Raya Tg. Rimau Dalam

Bagi aku penduduk Kg2 yang terlibat sgt2 la beruntung.....dengan adanyer projek ni ICT boleh berkembang di kawasan pendalaman ...Harap pengurus di setiap PJK akan lebih kreatif dalam mengembangkan dan mempromosikan PJK masing2....kalau aku pun aku nak jadi pengurus or penolong pengurus cam diaorg...gaji pun boleh tahan wei...kalah aku...huhu
mmg best r....sgt2 menarik dan smart di setiap PJK...agaknyer deme mmg seragamkan dari segi cat dan semuanyer......very2 smart.....SYABAS....

Monday, January 19, 2009

~SehARiaN Wit ThEM~

Satu Daerah Satu Industri

da lame da aku g program ni wit kakak wahida n anak2 buahnyer yg comey tu..
aktivi kami tak lain x bukan....BERGAMBAR....mmg posing sakan kami kat ctu...heheh

Macam2 bende yang dijual dan dipamerkan disini...kira 1 Malaysia berkampung di Melaka mempromosikan barangan keluaran masing2.... biler da g cni baru la aku sedar yang banyak barangan buatab Malaysia yang bermutu...dan baru aku sedar Prosuk Malaysia ni ada macam2 rupernyer....majoriti nyer orang Melayu....Syabas buat mereka...

Tempat2 yang menarik jer yang menjadi perhatian kami untuk bergambar....heeheh....yg sblh tu gmbr menuang setelah penat rayau2 lam MITC tu...


bole lak terserempak dengan Mantan DO Alor Gajah Tn Hj Hasim...ape lg...tak lepaskan peluang bergambr bersama...heheheh....
lepas balik tu g lak rayau2 di tepi pantai dalam kem terendak Sg Udang.....feel Good.....



Penat seharian berjalan hilang bila lepak di tepi laut yang nyaman tu...hmmm satu pengalaman yang menarik...Kreadit to Waheeda yang nak bawak aku g sni sna tu....Tengkiu Cik....



~ TerteKanNyeRrrrr~

hahahah.......bile tertekan ada semua uat aper ea?? ape yg uatkan anda tertekan....
well, aku hri ni rsenyer byk betul tekanan nyer....xtahu la klu perasaan aku jer...arkarkark...
tp mmg ea la....mcm2 bende yg uat aku tertekan ari ni......dengan sape aku nak bercerita ni?????
xder sape pun nak lyn aku...huhuhu...ej ko di mana?????? hahaha...

well...antara perkara yg uat aku strees ari ni

1. network problem ( bende ni sejak mggu lps lg...tp ni pihak IT JKMM yang settle kan)

sbb2 strees= telefon aku x henti2 berbunyi sbb diorg smua xleh uat keje...kbyakkn mereka menggunakan sistem yang memerlukan network.....(aku da uat announcement pun deme xphm2...geram aku)

2. Masalah printer resit di kaunter kutipan hasil Masjid Tanah

fuh ni lg dasat.....hari ni 2 kali aku g Masjid Tanah...dengan xder transport nyer...hr ni aku x bwk moto plak tu...aduh sakit nyer nak mengharapkan org ni...1st pegi ngan cc hasil, da la aku ader prblm network kt opis tu dia blh la la la la tgk2 kosmetik la, ape la...aduh......2nd pegi sib baek d member yg blh tlong aku biler ssh...tengkiu mirul.....tp spnjg tu mmg hp aku sik berbunyi jer...rse nak cmpk...smpi hbs bateri hp aku...

3. Bos aku xder (seminar di PD)...aku n abg ghaffar jer....

sib baek abg ghaffar leh stanby kt opis time org jkm dtg tgk server.....tp itu pun sik kol aku....TENGKIU juge kepada abg Ghaffar yg stanby kat kaunter masjid tanah sbb keje ubahsuai kaunter sedang dijalan kan....tak tahu la kul bape dia balik...lupe nak kol....tengkiu so much....

4. Penghantaran kmpter baru dan server untuk SPTB...

ni pun sib baek abg ghaffar leh asis sket...tp aku yang sain terima smua brg...check lg....time ni plak leh plak d prbl kat kaunter hasil...aku pun xphm la...kat kaunter hasil tu byk tul mslh...kaunter pendaftaran ok jer....penin..

5. kene uat surat n kol semua JKKK n penghulu untuk lawatan telecentre

ni pun satu.....keje unit pembangunan ni....akuuuuu gak.....ader ker aku mse nak kol2 ni...ni jer keje yg lom settle lg...esok la ku kol sorg2...d 10 jkkk n 6 penghulu nak kne kol....xpe la..aku uat la..

6. ader la.....xnak gtau..hehehe

well.....mungkin mlm ni jer yg aku nak heboh2 ni...mungkin esok aku da lupe n nak buang aper yg aku nulih ni....keje biasa la kan byk preasure nyer...aper2 pun aku akn cube uat2 relex...hehhehe.....semoga Allah memberi aku kekuatan seperti mana dia bagi kekuatan padaku 5 tahun yang lalu...amin

tapi da nak hbs keje stress tu makin kurang biler aku ha ha ha ha ngan kakak2 hasil tu...hmmmm...nice to have them around....






Sunday, January 18, 2009

~AnuGeRaH JuArA LaGu ke-23~

huhu....sedeynyer aizat x menang....tp in the same time happy sbb dier bwk "Lagu Kita" dengan baik skali....Tahniah aizat.....

Keseluruhan Juara Lagu Ke 23 ni, semua nyer hebat2 belaka...tp aku still x berkenan ngan Faizal Tahir tu....Smpai 3 award dia dpt...rezeki.....tp hati aku sejuk skit biler Meet Uncle Hussin yang dpt Juara Lagu...hmmm bgus2...kira puas ati la jugak kn...

To All Peserta, Congrats sbb semuanyer tampak berjaya membawa lagu masing2 dengan jayanya...persaingan pun sgt2 hebat...Pengacara pun best.....mmg x bosan

to Aizat....next year hope aizat dpt msuk lg n make all of us proud of you k....Gud Luck....



~ CuP CaKe Dr Ej ~

Tengkiu My Pren...But sayer still nak yang real....xkire nak jugak....
makin rajin plak my dear lovely fren ni lps kawen ni...hehehe...rezeki pun makin murah...skjp jer da dpt tempahan....tahniah la geng.....i'm happy for you.....n rindu gler gak kt ko...hmmm...

Saturday, January 17, 2009

~ Buang TeKaNan ~

mari berenang di Tanjung Bidara.....arkarkarkark



ombak hari tu mmg tinggi gler.....aku br msuk skit dlm laut bersama2 hpku terpakse membatalkan niatku sbb ombak da mencecah hp ku walaupun aku meletakkn hp itu dikedudukan yg plg tinggi time tu...actualy ketinggiannya xla tinggi mne klu diikutkan ketinggian aku....arkarkark



tak ke tak padan tail duyung ni dgn saiz badannyer??? hahhaah....mayb duyung ni lahir terlebih bulan kowt ...arkarkark



bekalan di tepi pantai......air laici.....



wit....mee sanggul...mati2 aku ingt kak ipor aku msuk kueh tiaw.....hahahha....bedal jer la



Pertarungan baling pasir diantara ibu dan anak.....sape menang??? makcik dier...hahahhaha

hmm...mmg release btul tekanan dlm kepala aku ni biler tngok keletah anak buahku yg tergedik2 main air laut...hehehhhe....mmg aku x msuk sgt lam laut ri tu...just lepak tepi pntai smbl melyn si abby yg macam2 karenah tu.....n melihat keletah pelbagai jenis manusia menghbskn masa dengan beriadah bersama mereka2 yg mereka sygi...huhuhu...

~ FoRuM KeKejaMaN IsRaeL~

Hancur2.....Hancur Israel....
Hancur2.....Hancur Zionis....
Hidup2.......Hidup Palestin...
Hidup2........Hidup Gaza....

Inilah diantara laungan yang kedengaran bergema di dalam sebuah dewan di MITC Melaka pada Hari Selasa yang lalu.....

aku menyertai lbh dr 10ribu warga melaka termasuk student2 yg blaja kat melaka ni ke Forum Kekejaman Israel yang di anjurkan oleh Kerajaan Negeri Melaka.... seramai 10 org panel yg terlibat yg semua nyer mempunyai misi yang sama...iaitu menentang israel.....salah seorg panelnyer anak Tun Dr Mahathir, Dato Mukriz....meh aku share antara gmbr yg aku amik dgn hp aku yg serba kekurangan tu...huhu


ahli panel mengambil tempat......


kalau la tangan aku tu betul2 senapang kan bagus......


Datuk ALi Menyepak Presiden israel sblm masuk dwn.....


antara student2 yang bersemangat melaungkan kutukan terhadap israel...


Bagi aku kiter di Malaysia pun boleh membantu mereka2 di palestin tu dgn memboikot brg2 keluaran negara yg bersetongkol dgn si israel tu....bak kater dato Mukriz bayangkan setitik air buatan Yahudi ibarat darah rakyat Palestin Yg menjadi mangsa israel....bayangkan daging burger buatan yahudi ibarat daging2 rakyat Palestin yang syahid mempertahankan tanah air mereka........so kwn2, kiter same2 la memboikot barangan sikejam2 yang menzalimi palestin....

Semoga Allah Selamatkan mereka2 di Palestin....
Semoga Roh Rakyat Palestin yang terkorban Dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yang beriman....AL FATIHAH.....



Friday, January 16, 2009

~2nd Tag~

Anda rasa anda hot?
= hot n spicy.......xsuker pedas sgt...huhaahah

2. Upload gambar kegemaran anda.
3. Kenapa anda suka gambar ini?
= nmpk cam misteri......arkarkakrk

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
= baru smlm ngan dak wahida...ape ntah mimpi dier nak mkn pizza....

5. Lagu terakhir yang anda dengar.
= "i'm yours " dak wahida bukak fs dier kt sblh ni....

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
= men tenet...

7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
= " lynn" mak jer yg panggil

8. Tag lagi 5 orang (tak bleh tag orang yang sama tau)
ala....xder sape la nak tag

9. Siapa orang nombor 1?
=
10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
=
11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
=

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
=

13. Siapakah orang nombor 2?
=

~1st Tag~

udah lme x update blog ni...hmmmm....aku mulakan ngan jwb tag la ea....
dak ayu ni ha ber-tag2 lak...hehehhe

1.what is your enthnicity?
Melayu tulen.....d jawa skit kowt...

2.what are your interests outside of fashion?
Technology

3.favorite musicians/bands:
hmmm...still dewa...dan ter baru si comey aizat...hehehe

4.favorite movies:
anime.....forest gump...citer yg leh uat aku ketawa xingt dunia..

5.what do you plan to study? what do you plan to do for a career?
nak blaja ape2 jela pasal teknologi ni...tp aku ske gak bende2 yang misteri tuk selongkari.


6.how often do you shop?
dlm 2bln 1 kali kowt...depends...hehe

7.do you have a job/work?
yup..jwtn pelbagai...hahaha

8.how do you afford your clothes?
depends.....

9.how do people react to how you dress?
hmmm...slalu kne tegur ngan dak noy pki selekeh...xkne ngan tmpt yg nak g...kwn2 x ckp ape2 pun...adik tegur klu baju xbpe sopan..heheheh

10.what are your summer plans?
kat cni xder summer holiday la...hehe...tp klu cuti ingt nak g genting la ngan kwn2...
—————————————————————–
1. THREE NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE?
yan smtpd(gtau nak tunang)..nadia(sebuk ngan eliza dier).....en amin (pegawai it jkmm)

2. YOUR MAIN RINGTONE?
Lagu mendua-hampir ke situ

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT?
tido

4. WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH? WHERE?
smlm...ngan dak wahida....g tampin

5. THE COLOR OF THE SHIRT YOU’RE WEARING NOW?
putih ( baju schelegel..wahahha)

6. THE LAST THING U DID?
..main tenet...mkn kopok lekor


7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS?
h/p..kunci(motor,umah,opis)...pen..


8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM?
Warna kuning striking...


9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW?
Rm 300.00 ++ (d org bayor utang) hehe


11. YOUR FAVORITE CITY?
lubok china...huahahah

12. WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND?
g umah kawen adik bos


13. WHEN WAS THE LAST TIME U SAW UR MOM?
sekarang......in every second...


14. WHERE IS SHE NOW?
with Yang Maha Esa


15. WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS?
mggu lps...abah singgah umah jap


16. WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U?
yan smtpd

17. WHERE DID U HAVE UR DINNER LAST NIGHT?
xder diner...huhu


18. THE LAST SURPRISE YOU GOT?
tgh hr td....kne sergah ngan kak rosni...arkarkark


19. LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS?
helmet....kat mirul


21. WHO IS UR BF/GF OR HUSBAND/WIFE?
lom smpi lg.....jauh kowt dier duk...hhehhe


22. WHAT DO YOU FEEL NOW?
rindu kwn2.....


23. WANNA SHARE WITH WHO?
diri sendiri jer yg tau.....huhu


24. WHO KNOWS UR SECRET?
x semua tau secret yg same.....kbyakknyer sendiri jer yg tau...


25. DO THEY KEEP UR SECRET?
yup...mungkin.....

27. ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE?
ader...tp tokleh gtau.....


28. WHAT DO YOU ORDER AT MCD?
tokleh mkn la....kne boikot

29. THE LAST TIME YOU FELT SO SAD?
dlm minggu ni gak...lupe la biler


30. NAME THREE PERSON THAT YOU LIKE TO TAG HERe
- no one- xrmi lg member blog

penatnyer la nak jwb tag ni...pasni d 1 lg...dak ayu da siap pesan da tu...hmmm kne gak jwb ni.....