Friday, October 26, 2012

:: Checkup 24minggu..aka 6bulan...~

Assalamualaikum...

24hb hri tu checkup kt klinik kesihatan pantai belimbing lak..
semua nyer ok cume berat badan terlebey 1.5kg.. xpe kot..haha
sepatutnya berat aku kene 75.5kg tp dh terlebey sudah 77.00kg...
beratnyer aku... huhuhu

pastu dgr jantung baby..
sekali letak jer dh dgr jantung dia..
heeee... syok....
nurse ckp jantung baby ok... Alhamdulillah~

nurse pesan mkn yg bersup2 jer..
jgn mkn yg berlemak..
yg byk kolestrol..
yang goreng2..

tp kn... time raya haji...
rendang + lodeh...
fuhh.. xkan la xmkn kn? hehehe

aku mmg x minat mknan berkuah ni..
meggi jer aku suke ader kuah..
goreng2 mmg feberet.. huhu

dogil lak tu kn..hehe
tapi untuk anak kne la jaga mkan jugak kn..
jgn nak ikutkn tekak jer..

for my baby.. i will do anything... wah!!! hehehe...

untuk next checkup
scan bulan 1
minum air gula 24/11
KK pantai belimbing 25/11



Saturday, October 20, 2012

:: Adek CoNvo.. Dah Besar rupernyer Dia...~


Assalamualaikum..

Semalam g konvo adek kat Utem Melaka..
TAHNIAH ADIK!!!!!
dah menggenggam (btul ke aku eja ni? haha) segulung ijazah...
cepatnya masa berlalu..
rasa mcam baru kelmarin dia merengek2 kt arwah mak..
marah arwah mak makan manis2..hehe

entah bila dia membesar bagai johan aku pun x sedar...


**nampak.. betapa dia membesar dgn pesatnyer kn? hik3...

sbb kan dia ni anak bongsu jd mmg la dia teramat manje dgn mak kn..
masa arwah mak meninggal dia lg seminggu nak amik PMR..
tp dia lakukan dgn baik.. dgn keputusan 6A dia dpt masuk Teknik Tuanku Jaafar..
aku bangga.. walaupun x cemerlang mana.. tp dgn dugaan time tu... aku bangga beb!!

sbnrnyer aku dgn dia x selalu jumpa..
start masa aku form 4 ngan form 5 dah duk asrama.
pastu dia plak msuk asrama mse form 1..
jadi jumpe pn mse ada perayaan je kot..
kdg aku blk dia x blk.. klu dia blk aku lak x blk..
lps tu aku msuk poli lak..
dia pn msuk teknik..
smpi la aku dah keje kt alor gajah... bru la slalu jumpe
dia blaja kt utem.. bila dia free cuti hujung minggu dia blk rumah aku..
mmg aku sediakan bilik khas untuk dia..
bkn dia xnak duk umah abah sbb xsuke abah.. tp x biasa kot..
mak baru kn.. lain raso eh... lg2 dia ni anak mak sgt..

sejak arwah mak xde aku rasa dia ni lah tanggungjwb aku..
aku ckup risau klu dia xde duit..
usaha jgk cri duit bg dia..
nsb baik dia dpt duit pencen arwah mak mse dia blaja..
ringan sikit beban aku..eh beban dia.. hik3
aku rajin msk pun sbb dia..
xkisah la aku masak ape pun.. licin punyer..
so seronok masak klu dia ada..

Alhamdulillah... dah dpt ijazah dh adik ann...





dgn abah... alahai anak lg tinggi... hehe

pendek nyer aku.. ikut sape ntah... 

SUke tgk gambo ni... nmpk emsem.. emsem ker???...haha

suke la tu dh hbs blajo.. elek

dik klu ko xnak elmo tu bg aku blk tau... hik3



skrg lps blaja dia dh duk KL.. dengan akak aku yg sorg tu..
cari keje kat sana.. biarlah dia hidup berdikari..

Aku Doakan ko cepat dapat keje dik..
Bina hidup sendiri..
berjaya bina kerjaya..
amin~
pastu jgn lupe belanjer.. haha





Friday, October 19, 2012

:: Pureen stock clearance...~

Pureen Stock Clearance Promotion kembali lagi...
x sabar nak g sini....
ingat nak beli semua persiapan kat cni jer..
senang xyah pikir2 dah...
tp tgklah mcm maner nnt.. hehe
jom pegi ramai2....



::checkup 23 minggu...~

Assalamualaikum...

dh 23 minggu da??? sekejapnyer... hehe..
Alhamdulillah.. moga anak ibu membesar dgn sihat ea..

scan ngan jumpe doctor kt klinik kerajaan hari tu...
doc tu kata baby besar sikit dari usia kandungan..
aku dgr doc tu tanya dgn nurse aku nyer kandungan dh bpe minggu
nurse tu ckp 20 mggu... dlm hati "eh, bukan 23 minggu ke?'
aku senyap je la.. nape la doc tu x tnya aku jer..
doc tnya ada mnum susu ke?
"ada doc"
"susu ape?"
"dumil mama"
"ada x sape2 pnh ckp kt awak jgn mnum susu untuk ibu mengandung? lps ni jgn mnum susu tu lg ea.. mnum susu biasa jer dutchlady ke anlene ke"
"okey doc"

setiap kali checkup asik la berubah kiraan kandungan aku ni..
ishh..xfhm la.. kan dah tulis dlm buku merah..
tp aku still ikut yg 1st checkup nyer kiraan..
23minggu....

klu tgk kt gambr scan yg dia print tu btul la 23weeks..
xpe la doc dh ckp cmtu ikut jer la...
so skrg dh stop mnum dumil mama..
tukar ke anlene pulak... hehe

**Ya Allah ko lindungilah anakku yang masih didalam kandungan ku.. dan sihatkanlah dia.. amin~

Thursday, October 18, 2012

:: nasib si kucin kg solok songsang...~

Assalamualaikum....

ssbkan sorg member dah taip2 dlm fb aku nk story la sikit kt cni...
kisah seekor kucin yg menghembuskan nafas terakhir dlm bumper depan kereta aku...huhu.. cian dia..

smlm pegi giant bt berendam dgn kak su.. masa nak msuk keta time balik tu dia ckp ler..
"kereta org sebelah ni bau ikan.. kuat bau nyer.."
aku jawab " dia part time jual ikan kot pagi2.. hahaha" <-- jhtnyer lah ketawakn org..

pastu sampai opis mcm biasa trus lepak dlm bilik server tgk adam hawa...
tetibe kak su kol.. "td kn kita ckp kete org sblh bau ikan kn? bukan kete dia tp kereta awak"
aku.. "haa?? nape pulak?"
kak su "kita lalu dpn keta awak ader bau ikan.. kita pegi la cium kt bumper dpn tu.. pastu nampak kaki kucing dah terjulur.. ada kucing mati la dlm bumper keta awak ni..kucing besar lak tu"
aku "halla... camne ni?.. cmne nak buang ni?"

macam mane la kucing tu leh masuk lam bumper tu..
dia nak tido kot dlm tu.. malam2 sejuk..
tp keta tu mmg bumper belah dalam dah pecah masa langgar anjing dulu..
dia msuk ikot ctu la tu... halla.. kucin..sian ko

kak su ngan dak mirul xleh settle buangkan bangkai tu..
dak mirul siap muntah2.. alahai..
dh lama agknyer kucing tu mati sbb dah kembung..
aku xnak tgk.. deme pun x kasi aku tgk..

aku kol la ensomi soh settlekn..
dia dtg opis.. xleh kuarkan kucing tu jgk sbb dh tersepit..
dia soh bwk blk rumah dulu..

sampai rumah dah kul 7 lbh..
dalam gelap ensomi bukak bumper tu kuarkan bangkai kucing tu..
cian en somi...
bau nyer jgn ckp la.. semerbak...sampai dlm rumah..

ensomi ckp kucing tu kucing kg kat umah aku tu.. kaler putih oren..
yang slalu kaco bengkel ensomi.. hari2 ensomi halau dia..
bkn ape dia kencing kt ctu.. pastu buat sepah..

mayb mlm tu hujan.. dia sejuk.. tu cri tempat tido lam bumper tu..
dah msuk pastu xleh kuar agknyer..x berbunyi lak tu.. langsung x perasan..
alahai kucin.. pe la nsb ko..

kucin tu pun dh selamat ditanam..
ntah kt mana la ensomi tanam dia..
moga tenang kucing tu disana...


Friday, October 5, 2012

:: Cita-cita bakal ABah... ...~

Assalamualaikum....


JURUTERA GINETIK

Kelmarin tgh duk tgk tv dgn en somi sambil borak2..
ntah ape ntah iklan kt tv tu tetiba aku tnya satu soalan pasal fizik...
ensomi pun explain la bagai nak rak..
aku pun buat2 fhm je la (nak amik ati.. hehe)..
sbb dulu x pnh amik fizik..
cerita punya cerita tetibe masuk biologi plak..pasal kromosom2 ni.. detail btul dia citer..
tetibe dia ckp...

 "abg sbnrnyer nak jadi jurutera ginetik, tapi x kesampaian.. 
abg harap anak kita leh sambung cita2 abg ni"

sambil pegang perut aku....wuuwuuu.. sebak pulak tetibe..

ensomi ku ni dulu penah blaja di UTHM amik degree kos mekatronik..
tp separuh jalan jer sbb ader mslh family (tgl lg sethun je.. sygnyer kn?)
klu tgk result spm dia.. fizik A1, biologi A1, kimia B3, math A1.. fuhhh.. aku pun terkejut... hehe
tp mmg rezeki dia bukan kat ctu kan..
dia keje biasa je skrg ni.. sbb ader spm jer..

ape pun jalan yang Allah tentukan untuk kita adalah yang terbaik untuk kita...
percaya kepada-NYA...

aku jawab la... abg doa la dari sekarang..
InsyaAllah.. tp jgn mengharap sgt...
ape pun bidang anak kita ceburi nnt biarlah dari pilihan dia sendiri....
ea abg...takmo pakse2 tau...

siapa pun dia kini..
susah mana pun dia kini..
apa pun yg dia buat kini..
aku akan tetap berada disisi dia..
kerana dia SUAMIKU..



Tuesday, October 2, 2012

:: Sibuk jer dia ni... huh!....~

Assalamualaikum....

pe kita nak buat dgn org kuat menyibuk hal kita ni ea?...
xtau la pe masalah dia... nak kata dengki dia lagi cantik, berpangkat, bahagia (kot),
berkuasa dari aku kat opis ni... xfhm btul manusia cmni...

bagi aku skrg tekanan slalu dtg dri opis jer... bkn pasal keje pun..
tp sbb org2 mcm dia yg x boleh tgk org lain senang...
aku x citer sal dia dh cukup baik...

persoalan yg masih belum ada jawapan...
kenapa AKU yang menjadi mangsa dia? ermmmm....

nasib baik bos aku sporting giler...
siap cerita balik ape yg dia ngadu kat bos aku..
haha... bos IT smua sporting....

ape2 pn yg dia nak ngadu... BIARKANLAH...
mane boleh kita nak tutup mulut manusia...
moga suatu hari nanti dia sedar yg semua org x suka dia kt opis ni.. haha.. opssstt

harap dia x melampau sgt..
kalau dah tahap kritikal pembawakan radio buruk dia tu..
jgn salahkan aku kalau PC dia tetibe xleh On... hahaha...Astaghfirullahalazim...~
ckp je x sampai hati pun nak buat camtu...hehe

chow~





:: Shae - Sayang...~

Suke sangat lagu ni... weeee~


Lirik Lagu Sayang – SHAE

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

dengarkan disini Shae-Sayang


nak download lagu ni? klik sini Shae-Sayang

Kernaku SAYANG KAMO



:: Follower dah meningkat...~

Assalamualaikum....

jumlah pengikut bertambah....sukernyerrr... hehehe
xsempat lg nak blog walking...
tp sape yg dh follow saya follow kembali...

Terima Kasih kepada semua yg sudi menjadi follower saya......