Friday, October 19, 2012

::checkup 23 minggu...~

Assalamualaikum...

dh 23 minggu da??? sekejapnyer... hehe..
Alhamdulillah.. moga anak ibu membesar dgn sihat ea..

scan ngan jumpe doctor kt klinik kerajaan hari tu...
doc tu kata baby besar sikit dari usia kandungan..
aku dgr doc tu tanya dgn nurse aku nyer kandungan dh bpe minggu
nurse tu ckp 20 mggu... dlm hati "eh, bukan 23 minggu ke?'
aku senyap je la.. nape la doc tu x tnya aku jer..
doc tnya ada mnum susu ke?
"ada doc"
"susu ape?"
"dumil mama"
"ada x sape2 pnh ckp kt awak jgn mnum susu untuk ibu mengandung? lps ni jgn mnum susu tu lg ea.. mnum susu biasa jer dutchlady ke anlene ke"
"okey doc"

setiap kali checkup asik la berubah kiraan kandungan aku ni..
ishh..xfhm la.. kan dah tulis dlm buku merah..
tp aku still ikut yg 1st checkup nyer kiraan..
23minggu....

klu tgk kt gambr scan yg dia print tu btul la 23weeks..
xpe la doc dh ckp cmtu ikut jer la...
so skrg dh stop mnum dumil mama..
tukar ke anlene pulak... hehe

**Ya Allah ko lindungilah anakku yang masih didalam kandungan ku.. dan sihatkanlah dia.. amin~

2 comments:

elyna mirsada said...

smoga slmt melahirkn baby nanti..^__^

Mak Kecik said...

mudah2an... time kasih..