Monday, September 19, 2016

Si mulut manes

Scene 1
Uzair: ibu... Ibu xsihat ke?
Ibu: aah.. ibu xsihat ni...
Uzair: abah?
Ibu: abah pun xsihat... Abah sakit tekak
Uzair: ooo.. Adik ngan uzair sihat...
Ibu... Ibu... Uzair dgn adik jaga ibu ngan abah LAh.. Ibu ngan abah xsihat

Manis Sgt ni....

Scene 2
Uzair: ibu.. Nak susu yg lain tu
Ibu: susu lain? Susu ape
Tunjuk dlm peti ais... Susu manis rupenye
Ibu: ibu buat air Milo ea...
Uzair: yeayyyy... Terima kasih ibu buatkan air uzair... Baiklah ibu ni...

Sooo manes kata2 beliau...

Love u sayang... #ahmaduzair

Friday, February 5, 2016

Nak buat duit... Hanya bermodalkan RM60.. jom baca!!

Assalamualaikum....

mula terjebak dgn CharityID ni semalam...
lepas tgk post cikgu adhadi di facebook..
xsampai 24jam saya dah dpt modal semula

ni review dari cikgu adhadi di fb
kurang 48jam dia punya network


saya bawah dia la... kalau anda join anda dibawah link dia..
dia rajin promosikan.. jadi kita pun akan dpt benefit..
kita pulak kne juga sama2 rajin promosikan...
sama2 bantu org bawah kita...


ni antara entry dari mereka yang join...
saya nak citer panjang pun xpandai...


dari THE BLOG THAT U LIKE
Dulu orang tanya saya pasal bisnes urus email di rumah Puan Masnah. Sekarang ni orang tanya pulak pasalCharityID.com plak. Hmm.. kedua-dua program ini menggunakan modal yang sama yakni RM60. Ya, ada modal yer.. bukan percuma.  *Ramai yang tanya jer tapi tak pernah nak cuba.. susah juga tu.. hehehehe.. kalau nak berjaya kena berani ambik risiko. Yang ni modal RM60 kira ok la. Kalau yang lain tu sampai beratus, beribu.. lagi seram nak cuba kan.  Tapi kalau modal RM60 pun anda tak berani nak cuba, maknanya bisnes online dan program networking tak sesuai untuk anda. Lebih sesuai makan gaji saja. (hehehehe.. jangan marah aa..)
Anyway, pasal CharityID.com ni saya rasa takde ruang untuk admin program ni nak menipu sesiapa sebabpertamanya konsep yang dibawakan adalah derma sesama kita. Dengan program ini anda tidak perlu menjual apa-apa. Sistemnya ada auto lock (yakni anda tak perlu buat apa-apa langsung) atau pun kalau anda nak lebih cepat, anda boleh promosikan link anda sendiri. Keduanya, dan yang paling penting kita bayar RM60 tu terus ke akaun penerima. Bukan kepada company atau orang tengah. Jadi tiada hanky panky. Penerima terus dapat duit dari anda. Anda pula akan dibayar oleh orang lain terus ke akaun bank anda juga. Kerja anda approve kan derma dari orang lain saja. Jadi, CharityID tak boleh nak tipu lah. Jadi persoalan samada CharityID ni scam atau tak tu dah terjawab.
Menarik lagi CharityID ini menggunakan konsep langkah demi langkah. Bermula dari pendaftaran sehinggalah langkah level yang seterusnya dimana anda boleh dapatkan derma yang lebih tinggi seperti RM120, RM240 dan RM360. Jadi jika anda mahu menyertai program CharityID.com ni anda hanya perlu ikut langkah demi langkah.
Namun suka saya ingatkan kepada pengguna lihat dulu info yang diberikan. Saya puji admin CharityID sebab menyediakan platform untuk membantu user mereka dengan video, pdf dan link yg bagi saya sangat bagus untuk membantu program berjalan lancar. Thumbs up.. !!
Well, sebab info dari video CharityID pun dah cukup bagus.. tak perlu dah saya cerita panjang. Lihat jer lah video disini. Secara ringkas boleh saya simpulkan, bagusnya CharityId adalah pada ketelusan (bayar terus pada akaun penerima) dan support yang bagus. Risiko dalam program ini pula sangat rendah iaitu kalau program ni tutup lah. huhuhuhu…
Tapi apa-apa pun semua program-program yang berbentuk networking ni akan bergerak laju jika anda buat promosi. Jadi, semuanya bergantung kepada anda juga..
Good luck..!!

ni antara testimoni..


JOIN SEKARANG.....



terima kasih ya.....