~~~

~~~

Ahmad Uzair

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, October 20, 2012

:: Adek CoNvo.. Dah Besar rupernyer Dia...~


Assalamualaikum..

Semalam g konvo adek kat Utem Melaka..
TAHNIAH ADIK!!!!!
dah menggenggam (btul ke aku eja ni? haha) segulung ijazah...
cepatnya masa berlalu..
rasa mcam baru kelmarin dia merengek2 kt arwah mak..
marah arwah mak makan manis2..hehe

entah bila dia membesar bagai johan aku pun x sedar...


**nampak.. betapa dia membesar dgn pesatnyer kn? hik3...

sbb kan dia ni anak bongsu jd mmg la dia teramat manje dgn mak kn..
masa arwah mak meninggal dia lg seminggu nak amik PMR..
tp dia lakukan dgn baik.. dgn keputusan 6A dia dpt masuk Teknik Tuanku Jaafar..
aku bangga.. walaupun x cemerlang mana.. tp dgn dugaan time tu... aku bangga beb!!

sbnrnyer aku dgn dia x selalu jumpa..
start masa aku form 4 ngan form 5 dah duk asrama.
pastu dia plak msuk asrama mse form 1..
jadi jumpe pn mse ada perayaan je kot..
kdg aku blk dia x blk.. klu dia blk aku lak x blk..
lps tu aku msuk poli lak..
dia pn msuk teknik..
smpi la aku dah keje kt alor gajah... bru la slalu jumpe
dia blaja kt utem.. bila dia free cuti hujung minggu dia blk rumah aku..
mmg aku sediakan bilik khas untuk dia..
bkn dia xnak duk umah abah sbb xsuke abah.. tp x biasa kot..
mak baru kn.. lain raso eh... lg2 dia ni anak mak sgt..

sejak arwah mak xde aku rasa dia ni lah tanggungjwb aku..
aku ckup risau klu dia xde duit..
usaha jgk cri duit bg dia..
nsb baik dia dpt duit pencen arwah mak mse dia blaja..
ringan sikit beban aku..eh beban dia.. hik3
aku rajin msk pun sbb dia..
xkisah la aku masak ape pun.. licin punyer..
so seronok masak klu dia ada..

Alhamdulillah... dah dpt ijazah dh adik ann...





dgn abah... alahai anak lg tinggi... hehe

pendek nyer aku.. ikut sape ntah... 

SUke tgk gambo ni... nmpk emsem.. emsem ker???...haha

suke la tu dh hbs blajo.. elek

dik klu ko xnak elmo tu bg aku blk tau... hik3



skrg lps blaja dia dh duk KL.. dengan akak aku yg sorg tu..
cari keje kat sana.. biarlah dia hidup berdikari..

Aku Doakan ko cepat dapat keje dik..
Bina hidup sendiri..
berjaya bina kerjaya..
amin~
pastu jgn lupe belanjer.. haha





2 comments:

MRS Rongoks said...

tahniah buat adik akak yg konvo tu ^^

Mak Kecik said...

time kasih... <-- bg pihak adik.. hehe