~~~

~~~

Ahmad Uzair

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, January 19, 2009

~ TerteKanNyeRrrrr~

hahahah.......bile tertekan ada semua uat aper ea?? ape yg uatkan anda tertekan....
well, aku hri ni rsenyer byk betul tekanan nyer....xtahu la klu perasaan aku jer...arkarkark...
tp mmg ea la....mcm2 bende yg uat aku tertekan ari ni......dengan sape aku nak bercerita ni?????
xder sape pun nak lyn aku...huhuhu...ej ko di mana?????? hahaha...

well...antara perkara yg uat aku strees ari ni

1. network problem ( bende ni sejak mggu lps lg...tp ni pihak IT JKMM yang settle kan)

sbb2 strees= telefon aku x henti2 berbunyi sbb diorg smua xleh uat keje...kbyakkn mereka menggunakan sistem yang memerlukan network.....(aku da uat announcement pun deme xphm2...geram aku)

2. Masalah printer resit di kaunter kutipan hasil Masjid Tanah

fuh ni lg dasat.....hari ni 2 kali aku g Masjid Tanah...dengan xder transport nyer...hr ni aku x bwk moto plak tu...aduh sakit nyer nak mengharapkan org ni...1st pegi ngan cc hasil, da la aku ader prblm network kt opis tu dia blh la la la la tgk2 kosmetik la, ape la...aduh......2nd pegi sib baek d member yg blh tlong aku biler ssh...tengkiu mirul.....tp spnjg tu mmg hp aku sik berbunyi jer...rse nak cmpk...smpi hbs bateri hp aku...

3. Bos aku xder (seminar di PD)...aku n abg ghaffar jer....

sib baek abg ghaffar leh stanby kt opis time org jkm dtg tgk server.....tp itu pun sik kol aku....TENGKIU juge kepada abg Ghaffar yg stanby kat kaunter masjid tanah sbb keje ubahsuai kaunter sedang dijalan kan....tak tahu la kul bape dia balik...lupe nak kol....tengkiu so much....

4. Penghantaran kmpter baru dan server untuk SPTB...

ni pun sib baek abg ghaffar leh asis sket...tp aku yang sain terima smua brg...check lg....time ni plak leh plak d prbl kat kaunter hasil...aku pun xphm la...kat kaunter hasil tu byk tul mslh...kaunter pendaftaran ok jer....penin..

5. kene uat surat n kol semua JKKK n penghulu untuk lawatan telecentre

ni pun satu.....keje unit pembangunan ni....akuuuuu gak.....ader ker aku mse nak kol2 ni...ni jer keje yg lom settle lg...esok la ku kol sorg2...d 10 jkkk n 6 penghulu nak kne kol....xpe la..aku uat la..

6. ader la.....xnak gtau..hehehe

well.....mungkin mlm ni jer yg aku nak heboh2 ni...mungkin esok aku da lupe n nak buang aper yg aku nulih ni....keje biasa la kan byk preasure nyer...aper2 pun aku akn cube uat2 relex...hehhehe.....semoga Allah memberi aku kekuatan seperti mana dia bagi kekuatan padaku 5 tahun yang lalu...amin

tapi da nak hbs keje stress tu makin kurang biler aku ha ha ha ha ngan kakak2 hasil tu...hmmmm...nice to have them around....






2 comments:

EjdeeJasmi said...

oloh siannye...tensen ek? ermss meh berjoli dulu..ngeh2..patut la lama tak on9..

waheeda@ieda said...

mane mata ayien nie..