Sunday, November 23, 2008

-hilang dalam simpanan-

siapa tau sijil2 aku semua katmane???
al kisahnyer.....
sijil2 aku ilang...huhu...
aku baru sedor folder sijil2 aku ilang sehari sblum aku g interbiew....bayangkan la mcm mane aku rse....sebenarnyer aku pun x ingat aku letak katmana...last aku ingat aku bawak turun folder tu dari tingkat atas ke tingkat bawah (umah sewa alor gajah)....tapi aku dah cari 1 umah n siap member aku tolong cari pun xde gak...
detik2 pencarian........19 november 2008(aku cuti)
10pg - bangun tido

11pg - g opis kne panggil bagi dokumen(lam pendrive) kat kak murni(akak kt opis aku)

12tgh - balik kg(lubok china)..cari kat kg kot aku d tertinggal kat sana...tp xder gak

12.35tgh - blik opis(nak amik pendrive blk)

1ptg - smpai opis tp kak murni plak xder....kol2 xdpt...aduh...

3ptg - kak murni kol bgtau pendrive katne n mntk tlg wat keje skit...

5ptg - hbs uat smua keje

5.45ptg - balik sbn dlm keadaan yang baru lps ujan n kat ngah2 highway ujan lebat gler...tp
aku redah jer sbb lam otak aku just pikior folder sijil aku yg ntah kat maner ntah.....

6.45ptg - smpai sbn dgn keadaan yg sgt kuyup...huhu.....

7ptg - mula operasi mencari.....hbs 1 bilik aku tu aku selongkar......

7.30ptg - aku kol akak aku tanya kot dier penah nmpk.....dier soh aku cr lam bilik tu sbb dia
cam penah nmpk....

7.35ptg - aku selongkar lg bilik tu tuk kali ke 2 n msj waaahida(dak umah sewa) tanya kot dier
penah nmpak kat umah sewa.....dier ckp penah tgk dulu tp dh lme dah....

8mlm - aku kol akak aku lg....dier soh aku cari lg kot2 terlepas pndg

8.05mlm -aku mencari lagi dlm bilik aku tuk kali ke tiga....kali ni aku cari satu rumah termasuk
kat dapur skali.....hasil nyer still menghampakan....

8.45mlm - aku nekad blk alor gajh tuk cari lagi kat umah sewa......dengan keadaan yg ujan lebat
n jalan yang gelap gler...aku berdegil tuk trus kan perjalanan, xnak berhenti sbb
time tu mmg dlm kepala aku sik pikir folder tu jer....dr sbn smpi la alor gajah....smpai
aku nak terlanggar lori dari belakang...time tu gelap gler..aku just nampak ujan yg
disuluh dgn lampu moto aku....rase mcm aku dlm keadaan ditanam paras leher
didalam peti sejuk dgn suhu yg sgt rendah n hanya ader satu lampu suluh dlm bilik
mmg seram gler......

9.45mlm - smpai alor gajah n singgah beli burger....lapar gler

10mlm - smpai umah n truskan pencariaan di rumah sewa.........smpai aku dh xtau n cari kat
maner n kepala aku blur trus....

10.45mlm - aku truskan pencarian kali ni kat opis plak...sib baik aku smpai jer opis parkguard yg jage mlm tu br jer nak kuar g minum....tidak mst aku xdpt masuk....

11mlm - masih mencari di opis......bilik server + bilik bos aku + bilik aku + tempat abg ghppar
still.........HAMPA.......

maner la aku letak ni..........

11.05mlm - aku kol ayah aku soh cari lg kat kg kot2 ader......stillll x dijumpai...

11.45mlm - aku balik umah n trus terdampar atas katil....xtau aku nak gambarkan cmne aku

rase time tu.......esok da nak g interbiew...aku rase cam aku dah sia2kan peluang
yang ader....hampanyer......

12.30mlm - aku tid0 dlm keadaan sedey..........

hmmm....mmg aku ni seorg yg cuai...betul? bende yg betul2 pntg dlm hidup aku blh hilang dalam simpanan....smpai skrg aku still xjumpa lg folder aku tu....al kisahnya keesokan pagi aku pergi juga interview tu tanpa sebarang sijil2 n dokumen2 penting(original)...just bawak yg photostat jer....sib baek dulu2 aku wat salinan lebey....

nape aku x preapare lbh awal??? nnt aku cerita lg ea
t aku citer time interbiew plak ea......

3 comments:

EjdeeJasmi said...

huhu siannya..mana ko campak yin..

ayien26 said...

entah la j....

EjdeeJasmi said...

update la syg oi..ko nye blog ni